SIJEČANJ 2025.
U petak, 10.1.2025. godine, na našem Odjelu je održana radionica “Mikroplastika” za učenike Osnovne škole Augusta Šenoe, koji su nas posjetili u pratnji nastavnica Biljane Pavić i Ivane Vezijak. Učenici koji se pripremaju za natjecanje iz robotike na temu “Mikroplastika u vodi” imali su priliku upoznati se s uzorcima mikroplastike iz roda, osnovnim pojmovima vezanim uz njezinu rasprostranjenost, samim vrstama mikroplastike te su uspješno proveli pokus “Sinteza najlona”. Zahvaljujemo se našoj studentici Ani Eldić, asistentima Andrei Dandić, Milenku Korici, Mariji Paurević te profesorici Vlatki Gvozdić na sudjelovanju.
SVIBANJ 2024.
Posjet Saponiji Osijek d.d. u svibnju 2024. godine. Članovi su posjetili laboratorij kontrole kvalitete i
laboratorij za kontrolu otpadnih voda.
TRAVANJ 2024.
Posjet VODOVODU-OSIJEK d.o.o. u travnju 2024. godine. Članovi su posjetili kemijski i
ekolaboratorij te su imali prilike čuti i vidjeti kako se provode procesi proizvodnje pitke vode.
SIJEČANJ 2024.
Posjet Službi za zdravstvenu ekologiju ZZJZ Osijek
Članovi udruge i studenti Odjela za kemiju, posjetili su 22. siječnja 2024. godine Službu za zdravstvenu ekologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, kako bi se upoznali s radom i djelovanjem iste te ojačali međusobnu povezanost kroz razmjenu iskustva i znanja.
Alumni KeMo radionica „Dobra proizvođačka praksa osnovna je norma za proizvodnju lijekova i upravljanje kvalitetom“
Autor: Joud Kassab, mag. chem.
Mjesto i vrijeme održavanja:
Yasenka d.o.o. (Dvanaest redarstvenika 2/c, Vukovar)
27.3. 2023. u 10:00 h
Prijave: https://forms.gle/pESiUMd7omdUxXn67
Alumni KeMo radionica „Priprema vode za ljudsku potrošnju te obrada otpadne tehnološke vode iz mesne industrije“
Autor: Ana Sluganović, mag. ing. proc.
Mjesto i vrijeme održavanja:
Prosciutto Pannonico d.o.o., Pogon za proizvodnju pršuta (Prstenova 4, Čepin)
26. 4. 2023. u 10:00 h
Prijave: https://forms.gle/u8KTNPUyD11sTHU26
Alumni KeMo radionica „Dobra laboratorijska praksa – siguran i kvalitetan rad u analitičkom laboratoriju“
Autor: Ivana Zegnal, dipl. ing. preh. teh.
Mjesto i vrijeme održavanja:
Centar za tlo (Vinkovačka cesta 63c, Osijek)
22. 5. 2023. u 10:00 h
Prijave: https://forms.gle/W98htWXTDDWrDDze7
Alumni KeMo radionica „Proizvodnja filter čajeva po IFS standardu za kvalitetu i sigurnost hrane“
Autor: Lovorka Lovrić-Kurbanović
Mjesto i vrijeme održavanja:
Agristar d.o.o. (Josipa Kozarca 31, Tenja)
5. 6. 2023. u 10:00 h
Prijave: https://forms.gle/TtTsGqQYVfTAB3hM7